Sanofi

Hazánkban a legismertebb adaptogén hatású növény a ginzeng. Az adaptogének szabályozó (tonizáló) hatást fejtenek ki, emellett a stresszorokhoz (magas hőmérséklet, hideg, fáradtság, érzelmi stressz, időeltolódás, extrém edzésterhelés) történő adaptációt (alkalmazkodást) segítik. Fokozzák a sejtek védekező rendszerének működését, segítenek megszabadítani a szervezetet a károsító összetevőktől (ágensektől).

A ginzengnek számos faját különböztethetjük meg, amelyek között az egyik leghatékonyabb az ú.n. Panax ginseng C.A. Meyer.
A standardizált ginzeng gyökér G115 száraz kivonat hatékonysága attól függ, milyen mennyiségben tartalmaz hatóanyagokat, amelyekből eddig több mint kétszázat különítettek el. A legfontosabb azonban a ginzenozidtartalom, a ginzeng gyógyszertani tulajdonságainak többségéért ugyanis a ginzenozidok felelősek. Az egyes ginzenozidok mennyisége a felhasznált ginzengfajától függnek. A standardizált ginzeng G115 kivonat minden adagja ugyanolyan mennyiségben tartalmazza a nyolc legfontosabb ginzenozidot. Minden adag ugyanolyan mennyiségű hatóanyagot tartalmaz. A standardizált ginzeng gyökér G115 (Panax ginseng C.A. Meyer, radix) száraz kivonat így az egész világon a ginzengkészítmények etalonjává vált.

SAHU.PHAR4.20.05.0274 (2020.05.27.)

1Scaglione, F., Pannacci, M. & Petrini, O. The Standardised G115® Panax ginseng C.A. Meyer Extract. A Review of its Properties and Usage. Evid-Based-Integrative-Med 2005; 2(4). 195–206.

MONDD EL A TÖRTÉNETEDET!

Töltsd ki az alábbi űrlapot és küldd el a Pharmaton csapatának!

Mutasd be magad:

Ennek a történetnek a benyújtásával elismerem, hogy egyetértek a Pharmaton® webhelyen adaptált és publikált változat tartalmával.
*KÖTELEZŐEN KITÖLTENDŐ MEZŐK